Konkurs za najmlađe „PROŠETAJ MOJOM ULICOM“

Želeći da saznamo stavove i razmišljanja najmlađih generacija, a povodom Međunarodnog dana mladih, Narodni muzej otvara literarni konkurs pod nazivom Prošetaj mojom ulicom, saopštili su iz Narodnog muzeja.

Između Trga republike, na kom se nalazi spomenik knezu Mihailu, ulice posvećene heroju iz Prvog srpskog ustanka, Vasi Čarapiću, ulice čuvenog lekara i ministra Laze Pačua i Čika Ljubine, koja je naziv ponela po književniku i diplomati Ljubomiru Nenadoviću, nalazi se naš Narodni muzej u Beogradu. A, kako se zove vaša ulica? Po kome ili čemu nosi naziv i šta za vas ona znači? Da li se isto tako zvala oduvek? Želimo da čujemo glas novih generacija. Pokažite nam koliko znate i kako se odnosite prema svom nasleđu.

Pozivamo decu i mlade do 18 godinada, da učestvuju u našem literarnom konkursu i da nam dočaraju ulicu u kojoj žive ili neku kojom rado prolaze.

Rad na temu Prošetaj mojom ulicom, dužine do 100 reči (uz zanimljivu fotografiju koja ga dopunjuje), možete poslati na radionice@narodnimuzej.rs. Konkurs će trajati od 12. avgusta do 12. septembra 2020. godine.

Najupečatljiviji i najslikovitiji radovi po završetku konkursa biće objavljeni na sajtu i društvenim mrežama Narodnog muzeja, a mlade autore očukuju i nagrade u vidu poklona za sećanje na Narodni muzej u Beogradu, dodaje se u saopštenju iz Narodnog muzeja.

Izvor: narodnimuzej.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *