29/05/2020

MOJA ČUVARKUĆA – OSLIKAJ USKRŠNjE JAJE

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Uskrsu, Dečji kulturni centar Beograd osmislio je način kako da podstakne mališane da svojom maštom i kreativnošću obraduju bake i deke sa kojima neće biti u mogućnosti da provedu ovaj praznik zbog pandemije korona virusa.

Ova izuzetno teška društvena situacija onemogućila nas je da uskršnje praznike provedemo onako kako bismo želeli i kako smo navikli, okruženi svojim najmilijima svih generacija, u dobrom raspoloženju i uz deljenje lepih želja i uskršnjih poklona kao znakova ljubavi i pažnje. Međutim, koliko god situacija bila neobična i teška, svako od nas treba da da svoj doprinos u pobedi nad pandemijom tako što će se pridržavati svih propisanih zdravstvenih mera, ali i tako što će održati svoj duh i sačuvati privid normalnog života u onim aspektima u kojima je to moguće.

Uskrs u vanrednim okolnostima podrazumeva obeležavanje ovog hrišćanskog praznika bez tradicionalnog okupljanja sa familijom i prijateljima, ali to ne znači da ne možemo da obradujemo svoje bake i deke, rodbinu i prijatelje kreativno oslikanim uskršnjim jajetom, koje im možemo pokloniti kad se završi vanredno stanje. Do tada, fotografiju oslikanog Uskršnjeg jajeta možemo poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs ili na Fejsbuk grupu Kreativna deca za bake i deke (#kreativnadecazabakeideke).

Nakon završetka vanrednog stanja, Dečji kulturni centar Beograd prirediće izložbu pristiglih fotografija pod nazivom „Moja čuvarkuća“ u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8. Autori najboljih radova, po oceni žirija, biće nagrađeni knjigama i diskovima iz produkcije Dečjeg kulturnog centra Beograd. Konkurs je namenjen deci i mladima, uzrasta od 3 do 18 godina, u zemlji i dijaspori.

Izvor: DKCB

Foto:ilutracija/pixabay

Please follow and like us: