29/05/2020

Predstave pozorišta Duško Radović za najmlađe

Malo pozorište „Duško Radović“ prilaže svoj mali doprinos miru i razonodi u ovim izazovnim vremenima, pa svoj rad radi vašeg zadovoljstva prebacujemo – u digitalni prostor! Tako, od sada će se svake nedelje, u tri termina, održavati poseban radiofonski, pozorišni, i radioničarski program, sve putem interneta, na YouTube kanalu Malog pozorišta, saopštavaju iz ovog pozorišta.

Za početak,svake srede u 20č, odnosno reprizno svake subote u 20č, moći ćete da slušate emisiju „Bajka u 8“, koja svake nedelje donosi novu bajku za slušanje i uživanje vas i vaših najdražih. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“…). Ove nedelje, bajka koju ćete imati prilike da čujete je „Divlji labudovi“ Hansa Kristijana Andersena. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za vašu decu, tako i za vas.

Zatim, svakog petka u 17č emitovaće se video emisija/radionica „Napravi s Minom“. Zajedno sa Minom Miladinović, imaćete priliku da sa svojom decom načinite figurice od materijala koji ima svako domaćinstvo – papira! Uz Minu, koja stoji iza brenda „Koko Daš“, brojnih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor, deca će imati priliku da gledaju video radionicu origamija, japanske veštine pravljenja figurica od papira. U formatu koji ohrabruje ne samo gledanje, već i oprobavanje u umetnosti origamija, „Napravi s Minom“ je odlična prilika da se kroz aktivni odmor i zajedničko istraživanje zbližite sa svojom decom posle naporne radne nedelje.

Svake nedelje u 12č, za promenu, vi ne morate u pozorište, već ono dolazi kod vas. Malo pozorište „Duško Radović“ emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara. Ove nedelje, možete da uživate uz „Strašne priče braće Grim“ u režiji Mika Gordona, za preporučeni uzrast od 5 do 10 godina.

Please follow and like us: