UPIS U FILMSKU RADIONICU ,,NAPRAVI SVOJ FILM”

Dečji kulturni centar Beograd raspisuje konkurs za upis u Filmsku radionicu „Napravi svoj film”. Autori najlepših priča dobiće besplatno pohađanje časova filmske škole. Na konkurs se mogu prijaviti deca i mladi, uzrasta od 12 do 19 godina, koji bi želeli da nauče kako da priče i teme koje ih okupiraju napišu kao scenario, zatim zabeleže kamerom i ispričaju ih filmskim jezikom, odnosno snime svoj film, saopštili su iz kulturnog centra.

Uz „Novogodišnju priču“ učesnici konkursa treba da pošalju svoje osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, broj telefona i mejl) na mejl filmska.skola@dkcb.rs . Konkurs će biti otvoren od 1. do 31. decembra.

Stručni žiri će izabrati petnaest najinteresantnijih priča, a autore tih priča nagradiće učešćem u online Filmskoj radionici, koja će se odvijati od 1. februara do 31. maja 2021. godine.

U filmskoj radionici deca i mladi imaće priliku da nauče faze u stvaranju filma. ,,Polaznici ove radionice proći će kroz ceo proces stvaranja jednog filma i videće kako mogu od svojih priča da snime kratke igrane filmove ili kako događaje iz svog okruženja mogu da pretvore u kratke dokumentarne filmove. Želja nam je da mlade obučimo i ohrabrimo da svoja zapažanja iskažu kroz ovaj umetnički medij – istakao je reditelj Branko Vučić, autor programa. Kroz snimanje svog projekta, učesnici će se upoznati sa pisanjem scenarija, režijom, organizacijom, kastingom, snimanjem, glumom, montažom i promocijom filma. Svaki polaznik radionice naučiće da planira, organizuje i sprovede do kraja svoj projekat, učeći se sistematičnosti i radnim navikama.

Dečji kulturni centar Beograd poziva decu i mlade od 12 do 19 godina da pokažu svoju kreativnost i uplivaju u svet umetnosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *