Uskršnji karneval na Tašmajdanu 23. i 24. aprila

Uskršnji karneval koji se svake godine održava u Tašmajdanskom parku, biće održan 23. i 24. aprila, od 11 do 18 časova, u organizaciji Gradske opštine Palilula i Udruženja Kultur Šok.

Veliki uskršnji karneval obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečije predstave i razni performansi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i maskote omiljenih dečijih junaka.

Najmlađe posetice očekuje i osam različitih celodnevnih kreativnih radionica na temu glume, pesništva, slikarstva, sporta, pevanja i mnogi drugi interaktivni sadržaji koji podstiču razvoj dece ali i veliki zabavni grad i zona konja u kojima će moći da nauče sve o ovim plemenitim životinjama i konjičkom sportu.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja solidarnosti i važnosti dobročinstva.

Zato je u saradnji sa svih 17 osnovnih škola sa teritorije opštine Palilula i ove godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda, pa će se tako mališani i ove godine takmičiti u okviru takmičarske discipline „Izbor za najlepše oslikano jaje“ i „Izbor za najlepše ukrašenu uskršnju korpu“. Ovom akcijom osnovci, sada već tradicionalno, pomažu nekim od socijalno ugroženih đaka iz školske klupe kojima je pomoć neophodna.

Radovi osnovaca koji budu najkreativniji, biće izloženi na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela, i time pomognu celu akciju. Prikupljeni novac će otići u humanitarne svrhe, fondu kojem pobednik bude namenio sredstva.

U duhu praznika, i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u tucanju jajima na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani na licu mesta, kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojem će najbrži i najsnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.

Izvor: opština Palilula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *